Yhtiön purkaminen selvitystilan kautta

Yhtiön purkaminen selvitystilan kautta

 • Artikkelin kirjoittaja:
 • Artikkelin kategoria:Uncategorized

Onko tullut aika lopettaa suomalainen osakeyhtiö? Yhtiö voidaan lopettaa purkamalla yhtiö selvitystilan kautta. Yhtiökokous päättää yhtiön purkamisesta ja valitsee selvitysmiehen yhtiön hallituksen ja mahdollisen toimitusjohtajan tilalle. Selvitysmies hakee julkista haastetta, vaikka yhtiön tiedossa ei olisikaan velkojia ja hoitaa kaiken tarpeellisen prosessin aikana. Selvitysmies realisoi omaisuuden rahaksi, maksaa velat ja jakaa jakokelpoiset varat sekä laatii lopputilityksen.Aikaa prosessi vie useita kuukausia, yhtiön lopettaminen ei ole niin nopeaa mitä sen perustaminen. Tarjoamme kokonaisvaltaisen palvelun ja annamme mielellämme tarjouksen yhtiön purkamisesta. Kirjanpito tulee olla ajantasalla ennen aloituista sekä tämän aikana, ja tarjoamme myös kirjanpidon palvelun täydentämään purkua tarvittaessa. 

Prosessikuvaus:

 • Lähetä meille yrityksen kirjanpitoaineisto
 • Lähetämme sinulle hintatarjouksen koko prosessista
 • Laadimme juridiset asiakirjat sekä muu tarvittavat asiakirjat
 • Selvitysmies esittää lopullisen tiedot yhtiökokouksessa ja tiedottaa Kaupparekisteriä 
 • Sinun täytyy vain vahvistaa raportit ja odottaa kunnes yritys on poistettu Kaupparekisteristä

Selvitysmenettelyn vaiheet:

 • Selvitystilan ja selvitysmiehen rekisteröiminen
 • Julkisen haasteen hakeminen velkojille PRH:sta
 • Ilmoitus osakeyhtiön purkautumisesta yhtiökokouksessa
 • Lopputilityksestä ilmoittaminen kaupparekisteriin. Lopputilitys sisältää selvitysmiehen kertomuksen selvitysmenettelystä ja selostuksen yhtiön omaisuuden jaosta. Kertomukseen liitetään tilinpäätökset, toimintakertomukset ja mahdolliset tilintarkastuskertomukset selvitystilan ajalta.

 

Ota yhteyttä, ja kysy lisää palvelusta!